vineri, 10 septembrie 2010

Exchange - Newsletter Vară

          În luna iunie, departamentul de Exchange a realizat un lucru foarte important pentru AIESEC Galaţi, şi anume: semnarea de parteneriate cu facultăţile din oraş, astfel încât toate internship-urile realizate prin programul exchange sunt, acum, recunoscute ca stagii de practică în cadrul facultăţii.
          Odată cu venirea mult-aşteptatei vacanţe apar tot mai mulţi membri doritori să plece în exchange. Pe parcursul verii, patru dintre membrii departamentului de Outgoing Exchange au beneficiat de stagii de practică internaţională: George Ştefan în Turcia, Popa Alexandru în Moldova, Marina Toader în Rusia şi Oana Sârghe în India.
          De asemenea, s-a întos şi Cătălin Constantin (aka Ferdi) din internship-ul realizat în Franţa la compania Orange.
          Tot pe parcursul acestei perioade şi-au găsit oportunităţi încă trei persoane: Andra Perianu, licenţiată la Facultatea de Litere, specializarea engleză-rusă, a plecat în DT în Rusia, Adriana Cîrcotă şi Carmen Bucur vor lua parte la un proiect unde vor reprezenta cultura românească timp de 6 luni în Turcia, în oraşul Bursa.
          Toshie, trainee-ul din Japonia venit în România in vara anului trecut si care a predat limba engleza copiilor de la gradiniţa “Piticot”, a plecat acasa deoarece internship-ul ei s-a încheiat.
          Datorită proiectului Perform, AIESEC Galaţi a avut ocazia de a primi în gazdă cinci culturi diferite. Primul venit a fost Jimmy din Hong Kong. A fost urmat de Kim din Australia, Vaclav din Cehia, Fatmanur din Turcia şi Ewa din Polonia. Toţi cei veniţi au creat planuri de marketing pentru diferite ONG-uri. Fiindcă orice început are şi un sfârşit, proiectul Perform s-a încheiat in luna august, astfel patru din cei cinci trainee au plecat spre casele lor. Fatmanur, trainee din Turcia, va mai rămâne pentru inca 30 de zile în România, ea activeaza încă pentru Comunitatea Turcă.
          Şi pentru revista Experience a fost realizat un exchange, astfel celorlalţi internaţionali li s-a alaturat şi Aga din Polonia.
          Momentan se lucrează la nişte parteneriate internaţionale pentru proiectul “Let’s be friends” ce va începe odată cu luna decembrie şi presupune un număr de exchange-uri-DT. Se doresc aceste parteneriate pentru a se putea aplica la grantul Serviciului European de Voluntariat. Astfel s-ar asigura trainee-lor cazare, masă şi bani de buzunar.
Valentina-Ioana Hodorogea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu