duminică, 9 ianuarie 2011

Tărâmul de basm

Se spune că perioada copilăriei este cea mai frumoasă. Frumuseţea ei constă în simplitatea cu care sunt privite lucrurile, fiind o etapă lipsită de griji şi probleme, toate preocupările ţinând de numărul de jucării.

Copilăria este perioada în care trăieşti aşa cum iţi place fără să te gândeşti prea mult la consecinţe şi la ce vei face pe viitor.

Aici se ridică semnul meu de întrebare: De ce unii au uitat prea devreme să fie copii? Realizez acest lucru uitându-mă în jur.

Încă de la vârste fragede majoritatea copiilor au alte preocupări decât cele normale, îşi doresc să crească cu rapiditate crezând că viaţa reală este atât de uşoarâ. E dureros să realizez cum toate jocurile copilăriei mele: şotronul, plicul, prinselea au fost înlocuite cu un computer butonat în exces, păpuşile de care eram atât de mândri când le confecţionam hăinuţe au fost înlocuite cu performantele telefoane mobile fără de care nu pot ieşi la “joacă”, poveştile şi basmele pe care le ascultam cu sufletul la gură acum au devenit reviste mondene şi prieteniile care se legau pe terenul de joacă acum se leagă pe site-uri de socializare.

Copilăria nu are limită, nu ştim când se termină ci doar ajungem într-un moment în care realizăm că nu mai suntem copii. Unii ajung să regrete că nu au trăit-o la timp şi tânjesc după ce au pierdut.

Se spune că în sufletul fiecărui om a mai rămas o fărâmă de copilărie. Mi-aş dori să ştiu că e adevărat…..

Valentina- Ioana Hodorogea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu